Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

Perry: Szinglik asztala

2022. november 13. - BBerni86

szinglik_asztala.jpgFülszöveg

Adam Stowe alig várja a legjobb barátja lagziját. Adam jóképű és jó a szövege, a lakodalmon ingyen van az ital, és a szinglik asztalánál bőven vannak szép nők – ebből tehát nem lehet baj, vagy mégis?
Sophie Wallis kevésbé izgatott a hétvégével kapcsolatban. A vőlegény az expasija, és a Nagy Nap Sophie-t csak arra emlékezteti, hogy szakítottak, és a lány életében egy csomó minden elromlott.
Adam és Sophie megindulnak az önismeret útján. Miközben a lánybúcsún, a legénybúcsún és az esküvőn sorra pattannak ki a titkok, Sophie-nak és Adamnek szembe kell nézniük a múltjukkal, és meg kell kérdőjelezniük, amit addigi életükről hittek.

Szerintem

Volt egy kép a fejemben, mint várok egy Tasmina Perry

regénytől. A guilty pleasure élményt, a gazdagok és szépek botrányos életét extrém és csodás helyszíneken. Ez a kötet azonban nem ilyen.

A történet egy nagyon behatárolt időben játszódik: egy esküvőn. Itt van két ember, mindketten a vőlegény múltjának szereplői, és mindketten itt néznek szembe azzal, milyen döntéseket hoztak és hova jutott az életük. Ugyan van benne romantikus színezet, és Sophie – Adam között szerelem is szárba szökken, de nem egy nyálas romantikus szórakoztató regény. Több benne a dramedy elem, és a szereplők fájdalmait inkább vesézi, mint a boldogabb kilátásokat.

Sophie Tim egyetemi szerelme volt – a kapcsolatuknak és a nő előtt álló fényes jövőnek egy síbaleset vetett véget. Kb. 15 év telt el, de még nincs túl a történteken. Bátor, kitartó nő, de valami eltörött benne, és azt nagyon szánni valónak is érzem, hogy komolyan azt várja, Tim ránéz, és rádöbben, ő kell neki még mindig és nem a menyasszonya.
Adam Tim középiskolai legjobb barátja, de nagyon másfelé ment az életük. Tim sikeres vállalati fejes, míg Adam egykori sztár újságíróból lett szerencsétlen, akinek megszűnik a lapja. Szembe kell néznie azzal, hogy a közösségi média megöli a szakmáját – minek olvasna valaki a zenészek életéről, amikor követheti őket? Ezzel együtt most méri fel, hogy eddig csak viszonyai voltak, nincs egy fix ember vagy barátok sem az életében. Ő még mindig Timet tartja a legjobb barátjának, és a nőhöz hasonlóan neki is lesz egy eszmélése, hogy milyen Tim igazából.

Jó emberek, kedvelhetők, de áldozatok is. Nagyon magasan voltak, mélyre zuhantak, és ezzel ebben a történetben néznek szembe. Ezért is inkább dramedy, mint romantikus. Nem azon van a hangsúly, hogy meglátják egymást és valami kattan, hanem, hogy szembesülni kell azzal, hogy váltaniuk kell. Ahogy ezt felmérik, elkezdik a változást, akkor építhetnek egymás között is barátságnál többet.

Lassabb, csendesebb regény, amelyben két múltbeli titok kiderülése hoz némi izgalmat. Mindkét főszereplő kénytelen azzal is küzdeni, hogy az életüket megváltoztató esemény egészen más volt, mint aminek eddig gondolták. Perry ezzel hökkent, és ebben érezni kicsit azt a guilty pleasure-vonalat, amit vártam volna.

Sajnos, másban ez nincs benne. Ugyan az esküvő elit helyen van, a pár vagyonos is, de a főszereplők nem ennek a világnak a tagjai. Ők küszködnek a napi megélhetésért, és pl. Adam a legénybúcsút is azért hagyta ki, mert nem volt pénze elutazni.

Karakterközpontú regény, ennek megfelelően a stílusa is érzelmes, csajos. Elég mesélős, de azért lassúnak éreztem. Nekem kevés volt a cselekmény, és helyenként már sok volt a bőségesen kifejtett lelki kínokból.

Van még az írónőtől olvasatlan könyvem. Majd meglátom, de lehet, legközelebb egy krimisebb történetet választok tőle.

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr9517952694

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása