Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

Halle: Bűnbe született

Átkozottak 1.

2023. január 08. - BBerni86

Fülszövegbunbe_szuletett.jpg

A visszautasíthatatlan ajánlat…

Ellie Watt megelégeli, hogy lopással, csalással szerezzen pénzt, ezért több év távollét után hazatér Californiába, hogy új életet kezdjen. Reméli, hogy volt gimnáziumi osztálytársa, a tehetséges tetoválóművész, Camden McQueen, még mindig gondol rá, azzal azonban nem számol, hogy a fiún mély sebeket ejtett a régi, viszonzatlan szerelem.
Ellie meglepetten tapasztalja, hogy McQueen megváltozott: erősebb lett, igazi rosszfiúvá vált. Amikor a fiú rájön, hogy egykori szerelme át akarja verni, váratlanul visszautasíthatatlan ajánlatot tesz neki. A szabadság azonban áldozatokkal jár, és komoly veszélybe sodorhatja mindkettőjüket.

Szerintem

A szerzőnek a herceges szerelmes sorozatát ismertem, így volt egy

képem, mit várhatok ebben a sorozatban. Talán kicsit reménykedtem, mert annyira az volt a fülszövegben, ilyen-olyan véleményekben, hogy bűnregénynek is megállja a helyét, akcióval, fordulattal.

Ehhez képest csak a csalódásom nőtt, mert ez bizony az a szerelmes nyálregény, amit nem kedvelek, és semmit nem javít rajta a maffia meg hasonló szálak. Sőt, inkább csak jobban szenvedtem vele, mert ahogy felhasználja őket a szerző, nem tűnik hitelesnek. Ellie, aki ötvözi a csábítást a lopással? Mintha a Szívtiprók gonoszabb verziója lenne, de sokkal minimalistább kivitelben. Annyira szimplának tűnik, amit művel, hogy nem értem, miért számít a szakmában jónak. Elég csak megnézni, amit Camden kapcsán tervezett: lefeküdtek párszor, aztán kipakolta volna a széfet és meglépett volna. Nem éppen agysebészet.

Camden szála még rosszabb – ő meg egy bűnszervezet pénzmosó csicskája. Beleszólás, és aktív részvétel nulla, csak történnek vele a dolgok. Azt is nehezen hiszem el, hogy pont most szállta volna meg az ihlet, hogy lelép más személyazonossággal és maga mögött hagyja a volt neje zűrös családját. Ha annyira ezt tervezte volna, nagyon kétlem, hogy eddig ne lett volna valami lehetőség. Az olyan kényelmes, hogy most jött Ellie, majd vele elintéztet mindent.

A szerelmi szálról sem érdemes sokat írni. Tulajdonképpen mindketten akarnak valamit a másiktól, csapdákat állítanak és átvernek. Meg van egy fájdalmas, közös múltjuk – kamaszként legjobb barátok voltak, míg Ellie el nem marta maga mellől. Nem is értem, ebből hogyan jutottak el oda, hogy szerelmesek és feláldoznák egymásért magukat. Az egyik percben még csak átverések, viták és szex van köztük, a másikban meg már ez a nagy szerelem? Azt különben is kritikával tudom csak fogadni, amikor Camden esetében azt magyarázzák, hogy kamaszkora óta szerelmes a lányba. Végül is, csak közel 1 évtizedet voltak külön, teljesen más emberek lettek és ugyanaz a szerelem tartana még mindig? Persze. Cinikus vagyok én ehhez és mesének bélyegzem.

Húzza az idegeim az a rész is, hogy Camden apa. Van egy 3 éves fia, és van bizonygatva, mennyire szereti. Erre bizonyíték? Az nincs. A tervében sincs benne, hogy vinné a fiát vagy megpróbálna valamit tenni érte, a kapcsolatukért. Teljesen beletörődött abba, hogy az exe kisajátította a gyereket. Nem is értem, minek kellett ez a szál történetbe. Csak egy plusz teher és idegesítő elem Ben az anyjával.

Egyik szereplőt sem kedveltem meg. Camden egyszerre akar nagy és erős férfi lenni, miközben sok tekintetben papucs és tehetetlen. Annyira kicsúszik az élete irányítása a kezéből, hogy az már vicc. Ellie kétszeresen is az agyamra ment: folyton marcangolja magát, hogy ő még nem romlott teljesen és neki jár, hogy elvegyen másoktól. Mert már szenvedett eleget. Ócska önigazolás. Valahol érzi is, és kívülről még inkább így érzem én is. Az nem ment fel egy bűnözőt sem, hogy rossz gyerekkora volt. Attól még elkövette a bűneit, amiért bűnös lesz. Az meg egy merő vicc, hogy miközben üzletszerűen ver át másokat és lop, valami ártatlanságot dédelget magában.

A stílusa is messze van attól, amit én szívesen olvasok. Alpári, mocskosan beszélnek és hasonló stílusú benne a szexjelenetek sora is, ami még mélyebbre lökte a szereplőket. Mert mindketten éppen átverik egymást, miközben elég heves viszonyuk van. És lássam bennük a jó embert?

Sorozatot nem szeretek félbehagyni, de most elég nagy a késztetés. Ez rémesen rossz – történet, szereplők, stílus. Egy se tetszett.

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr8417984418

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása