Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

Maggs: Szellem a gépben 2.

Marvel Kapitány 4.

2023. március 26. - BBerni86

Fülszövegmarvel4.jpg

A legerősebb Bosszúálló az előző részben egy számítógépes játékban ragadt. Amikor technikai nehézségek miatt szemtől szemben találja magát digitális hasonmásával, a legyőzhetetlen Mókuslány segítségére lesz szüksége, hogy megmentse a helyzetet! Vajon kree ármány áll a háttérben, vagy valami teljesen más?

Szerintem

Sajnos, erre a kötetre

megbontották az eddigi rendet. Az előző részekben egy kötetben két Marvel Kapitány kaland volt, ebben csak egy. Ráadásul, ahogy a cím is elárulja, az előző egyenes folytatása. Ha nem olvastad azt, ez értelmetlen.

A történet egyszerű – Carol rájött, hogy bentragadt a játékban, és elkezd végigmenni a pályákon, hogy kijusson. Vagyis, egyik videójáték jelenetből megyünk át a másikba. Még el is néztem volna, ha a felénél nem derül ki, mi történt vele és miért került a játékba, és kap egy külső segítőt. A Mókuslányt – az pedig nagyon tudott zavarni, hogy Tony és Vízió gépe hibásodott meg, de nem ők jönnek segíteni, hanem belekontárkodik a Mókuslány? Az annyira nem vall arra a két Bosszúállóra. Értem, ez a kislányoknak készült, szinte mese képregény, ezért kellett egy eddig már megismert női hősnek jönni, és segíteni Carolnak a kijutásban. De akkor is!

Az különben ötletes, hogy a klasszikusokat miképpen idézik meg. Rajzolva is úgy vannak, hogy több évtizedet és játékot felöleljenek. Mondjuk, nem tudom, hány mai kislány ismerné meg a Super Mariót, de az már egy másik történet. Felnőtt fejjel és több játékot felismerve én díjaztam az ötletet és a kivitelezést.

Akció képregény, Carol szó szerint veri át magát egyik játékból a másikba. Így a kijutás és a megoldás fura is kicsit, de az megint oda vezet vissza, hogy kislányoknak akarnak pozitív női hőst adni. Azért lehet az a fő üzenet, hogy az erőszak nem old meg semmit, és a főellenséggel sem verekedni, hanem kibékülni kell.

A történet, a grafika és a hangvétel, üzenet is egyezik a korábban megszokottakkal. Maradtak a szereplőket bemutató kis megjegyzések is, amelyek egyre jobban irritálnak. Van, akit már ötödször, hatodszor mutatnak be, és ha mindig másképpen is fogalmazzák meg, akkor is unalmas.

A Bosszúállók sorozatot jobban szeretem ugyanennél a kiadónál – kíváncsi is vagyok, új sorozat jön, ezt vagy azt folytatják. Én már jobban örülnék más hősnek…

Közben megsúgták, hogy Marvel kapitánytól ezzel a kötettel elbúcsúzunk, majd valaki más fog jönni.

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr1818034932

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása