Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

Chase: Az ítélet: csábítás

Jogában áll 1.

2023. április 03. - BBerni86

Fülszövegaz_itelet.jpg

Stanton ​Shaw washingtoni védőügyvéd lefegyverző mosolyával és megnyerő zöld szemével az a férfi, akinek nehéz nemet mondani. A férfiak olyanok akarnak lenni, mint ő, a nők pedig hanyatt esnek néhány szavától. Stanton mindent eltervezett. És az élete egy ideig a tervek szerint haladt. Egészen addig a napig, míg meg nem kapta középiskolai szerelmének, imádott tízéves lánya anyjának esküvői meghívóját. Jenny férjhez megy. Valakihez, aki nem ő.
Sofia Santos városi lány, aki azért dolgozik, hogy országosan elismert védőügyvéd legyen. Nincs ideje kapcsolatokra vagy szórakozásra. De amikor Stanton, aki kicsivel több mint a barátja, a segítségét kéri, hirtelen mint aki elveszítette a józan eszét, kilép a megszokott életéből. Elkíséri a férfit a semmi közepére, Mississippibe, és minden tőle telhetőt megtesz azért, hogy segítsen Stantonnak visszaszerezni a nőt, akit szeret. Az esze azt súgja, megőrült… a szíve azonban valami teljesen mást.

Szerintem

Nagy a kísértés, hogy

pár sorban összefoglaljak mindent ezzel a regénnyel kapcsolatban. Olyan szinten idegesített és utáltam, hogy gyorsan össze tudom szedni, mi a baj vele.

1: röhejes a cselekmény. Stanton éli az életét, és kiakad, amikor a középiskolai szerelme, a lánya anyja férjhez menne. A szeretőjével utazik le vidékre, hogy megakadályozza az esküvőt és visszaszerezze Jenny-t.

2: Stanton elvileg egy okos férfi, akkor mégis, hogy tud ilyen marha lenni? Lánykérésre készül, még azt is felveti, hogy képes lenne visszaköltözni a szülővároskájába. De előtte meg kell beszélni a dugópajtásával, hogy amíg ott vannak, nem fekszenek össze? (A nő veti fel, a férfi meglepődik ezen.) Ebből úgy jött le, hogy Stanton azt tervezte, megkéri Jenny-t, közben meg rendszeresen lefekszik Sofiával. Mégis, hogy gondolta ezt?

3: már eleve egy nyitott kapcsolatot látunk, a kezdetektől Sofia és Stanton barátok extrákkal. Mi több, a férfi rendszeresen Sofiával beszéli meg, hogy mi van a másik nővel és a lányukkal. Vagyis, nincs igazán cselekmény. Az egész történet kimerül annyiban, hogy Stanton ráébred, már Sofiával van kapcsolatban és érzelmi függésben, nem a középiskolai szerelmével.

4: nagyon nem értem a szereplőket. Sofia, Stanton is idegesítettek, egyedül Jenny volt képben a helyzetükkel – ő fel tudta mérni, hogy külön életük van másokkal. Az is olyan fura, hogy milyen könnyen váltanak a főszereplők barátok extrákkal kapcsolatból együttélésre, és a végén már a családalapítás is szóba kerül. Nekem kimaradt az a lépés, hogy szeretik egymást. Jól együttdolgoznak, és jó a szex. Más érzelmi kapocs számomra nem derült ki.
Vagyis, se szenvedély, se humoros helyzet, se semmi. A szereplők nagyja éretlen.

5: ügyvédekről szól és nincs benne semmi jogi eset. Azt hittem, azért valami lesz. Nem. Lehetnének utcaseprők vagy hoteltulajok, akkor se lenne más a történet. De, azért az kell, hogy jól keressenek. Akkor az utcaseprők nem áll, ott a gazdagok és szépek tétel nem lenne meg.

6: a sok szex, és ahogy meg lett írva. Feleslegesen sok, és helyenként olyan megfogalmazással, hogy az inkább röhejes, mint szexi.

Hogy valami jót is írjak: könnyed, gyorsan fogyasztható. De ezzel lemerült a pozitív gondolataim tára. Nálam ez az utálatos kategória – ok, lehetne fokozni pl. trágár beszéddel, azért nem a legrosszabb szint, de nagyon nem voltam kibékülve vele.

Idézet

– Igazi szépség, Shaw. Szerencséje van, hogy az anyjára hasonlít. Remélem, már készenlétbe helyezted a baseballütődet.
Már jóval korábban.
– Ugyan! Vadászpuskám van.

A romantika tettekben mutatkozik meg, nem beszélni kell róla.

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr1418036250

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása