Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

Bay: Mr. Milliomos

Londoni nagymenők 3.

2023. április 05. - BBerni86

mrmilliomos.jpgFülszöveg

Amerikai dadus kerestetik egy imádni való négyéves számára, aki képes egy rosszkedvű, merengő, szexi brit főnökkel is bánni. Egyedülálló apa vagyok, ügyvéd, és egyesek szerint London legkomolyabb férfija. A négyéves kislányom nevelése köti le minden figyelmemet. Mióta a feleségem három éve lelépett, az egyetlen nő, aki felkeltette a figyelmemet, igazi tiltott gyümölcs: a legjobb barátom sógornője, Autumn Lumen. A kísértésnek könnyű ellenállni, mivel Autumn csak látogatóba érkezik Oregonból – egészen addig, amíg Londonba nem költözik. Amikor felmond a dadus, Autumn az egyetlen jelentkező a munkára.

Szerintem

A sorozat előző részében előkészített történet folytatódik: abban

ismerkedett meg Gabriel és Autumn, méregették is egymást, de ott csak ennyi történt. Különben ezt felemlegetik itt is, úgyhogy a regényből is kiderül minden velük kapcsolatban, és nem igényli az előző részek ismeretét ennek az olvasása.

A történet maga már az események közepébe csöppenve indul. Autumn átköltözött Angliába, és amíg kezdődik a gyakornoki állása, Gabriel kislánya mellett lesz dada. Csak éppen Gabriel kezdettől vonzza, és a férfi is egyre nehezebben hagyja figyelmen kívül, hogy mennyire vonzódik a lányhoz. Nem kell megismerkedést, kezdeti vonzalmat olvasni – itt már minden adott, és arra koncentrál Bay, hogy miképpen adják meg magukat az érzésnek, kezdenek viszonyba, majd építenek kapcsolatot.

Konfliktus kettő akad benne: egy mű és egy komolyabb. Egyrészt, Autumn Gabriel egyik jó barátjának lesz a sógornője. Dexter és Hollie is figyelmezteti őket, hogy tartsák egymástól a biztos távolságot. Azért mű, mert igazából mindenki jót akar mindenkinek, és örülnének, ha boldogok lennének. Így ez csak azért van, hogy eleinte titkolózni kelljen, és legyen valami tiltott a viszonyban. De jól mutatja, mennyire nem igazi az egész, csak féltés, amikor bevallják, és örülnek nekik.
A másik, hogy Gabriel éppen véglegesíti a válását, és a nő visszatér. Vissza akarja kapni a családját, és nyomást fejt ki a férfi új barátnőjére, hogy a puszta jelenlétével családrombolóvá vált. Ez már valódi dráma és megoldandó helyzet, de meglepő módon sokkal egyszerűbben és gyorsabban tudják kezelni, mint a szeretteik féltését.

Cselekmény igazából nincs sok benne, Gabriel és Autumn közeledése az egész. Családi programok, sok közös program a férfi kislányával és közben egy testvérek közti beszélgetés, vagy Gabriel ül össze sörözni a baráti körével. Olyan kis limonádé, aranyos, de se nem vicces, se nem igazán érzelmes.

Érzelmi oldalról össze van rakva, és mindkét főszereplőjét feltárja a szerző. Mi mozgatja őket, mit akarnak elérni, mit tanulnak egymástól? Romantikus, lélektani, csajos vonalon halad. Jellemző hogy női szerzőnk van, és még a férfiaknak is olyan érzelemelemzéseket tesz be, amit nagyon ritkábban látok férfi szerzők könyveiben.

Ami nagyon irritált, a történet erotikus részei. Már más kötetben is feltűnt, de itt is igaz, hogy borzalmas, ahogy a szereplők szex közben beszélnek. Bay mániásan beszélteti őket, és ettől, meg amiket mondanak, röhejessé vált az erotikusnak szánt betét.

A sorozat tartja a színvonalát, ez a rész is szépen illik a másikak mellé. Az meg nem egy rossz dolog, ha az író képes egy sorozatban hasonló minőséget produkálni.

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr2518036266

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása