Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

Duggan: Deadpool Sólyomszem ellen

2023. április 17. - BBerni86

Fülszövegdeadpool_3.jpg

A régi szép időkben szupererejű bajnokok emelkedtek ki az arctalan tömegből, hogy harcoljanak a gonosz ellen, hogy megvédjék mindazt, ami jó. Ezek az önfeláldozó, lovagias vitézek igazi hősök voltak.

Ezek itt pont nem azok a hősök.

Itt van például Sólyomszem, aki kedvelt (céltábla) a hölgyek körében, verhetetlen íjász,
valamint Bosszúálló. Mondjuk, éppen csak szuperereje nincs. És itt van Deadpool (neked csak Mr. Pool), a regenerálódó degenerált. Lelőheted, leszúrhatod, de a zsémbes zsoldostól nem tudsz megszabadulni. Látszólag semmi közös nincs bennük, ám amikor a SHIELD ügynökei veszélybe kerülnek egy hacker miatt, a két hős nekilát, hogy visszaszerezzék az ellopott kényes adatokat, amelyekre egy elvetemült bűnbanda is vadászik.

A kérdés csak az, ők ketten életben hagyják-e egymást, mielőtt még eljutnának a gonoszokig?

Szerintem

Humor és akció keveréke, bár maga a

történet lehetett volna egy fokkal okosabb is. De azért van benne a humor – ellensúlyoz.

A történet Halloween napján játszódik, és már ezzel megindul a lavina. Senki, vagy majdnem senki sem az, akinek látszik. Az agymosott gonoszok szuperhősöknek öltöznek, Deadpool meg maszk nélkül mászkálhat, és majd belebetegszik, hogy nem jutott eszébe Freddie Kruegernek öltözni. Clint feje meg azon fájhat, hogy mindenki szerint túl kicsi csokikat osztogat. Pillanatok alatt egy hajszában találják magukat, mert egy meggyilkolt hacker adatait kell megtalálniuk a gonoszok elől.

A történetnek ad egy pluszt, hogy bekapcsolódik Kate is, akit nem is régen a filmekbe is bemutattak, és így többen ismerik is. Jó az időzítés, lehet mondani így is. Kate különben jól hozza azt a formát, ahogy a sorozat/film is mutatta.

Egy nagy hajsza az egész, amiben vagy verik egymást és a rosszakat, vagy szerencsétlen helyzetekbe keverednek és mosolygós részekkel van tele.
Azt különben díjaztam, hogy a halált nem veszik félvállról. Clint komolyan rosszul van attól, hogy megmenthette volna a hacker fiút, ha legalább meghallgatja és nem elzavarja. Próbál legalább utólag jót tenni neki, így pl. a macskájának is visz ellátmányt.

A jók és rosszak, meg a céljaik is egyszerűek. Az előbbiek biztonságban akarják tudni a szeretteiket és a többi ügynököt, míg a rosszak az adatok ismeretében megölnék őket. Ez adja, hogy egymás ellenfelei lesznek.
Egyszerű, mondhatni képregényes ellentét.

A grafika szerencsére korrekt. Jók az emberalakok, őrzi az ismerős szereplők megszokott stílusát. Mondjuk, Deadpool lánya új elem, zsoldosunk családját még nem láttam eddig semmiben de dinamikusak az akciók is, és eltaláltak az arckifejezések.

Jópofa, pláne Halloween környékén akár újra olvasható is.

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr9018092574

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása