Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

Remender: Nincs visszaút

Orgyilkos osztály 8.

2023. május 12. - BBerni86

Fülszövegorgyilkos8.jpg

Marcusnak, Mariának és az új elsősöknek először a saját démonaikkal kell szembenézniük, csak utána vehetik fel sikerrel a harcot a Haláltanok Királyi Iskolájának szörnyetegeivel. Saya eközben a saját múltjának kísérteteivel harcol Tokióban. Minden út visszavezet a Királyihoz… Kérdés, hogy lemosható-e valaha az iskola köveit szennyező vér és rothadás.

Rick Remender és Wes Craig gyilkos humorú, a 80-as évek popkultúráját is megidéző kötete egy történet erejéig visszatér a kezdetekhez is, és bepillantást enged Marcus Lopez Arguello az iskolában töltött első napjaiba.

Szerintem

Annyira kicsit ment csak

előre a cselekmény, hogy az engem zavar. Marcus és Maria visszamennek az iskolába, és Saya is megszökik, visszatér. Ennyivel elintézhető az egész, és ennél többet vártam.

Ha a cselekményt nézem, már a nyitással bajom volt. Soha nem bírtam, amikor Marcus nagyon elmerült magában, és a hosszas rémálma nyitásként nagyon nem volt a fogamra való. Hiába van benne vizuálisan ötlet – ahogy patkányszerű alakként jelenik meg, utalva sok mindenre a történetben, az ok, de maga a jelenetsor nem tetszett.
Az iskolában is alig történik valami. Némi szópárbaj, de különben csak készenlétben áll mindenki. Érezni, hogy robbanni fognak, de most még nem tartunk ott.
Saya szökése az egyetlen izgalmasabb eseménysor, és annak kellően véres, fordulatos a vége is. De jól jellemzi ezt a képregényt is.

A cselekményben is téma, hogy mennyire kegyetlenné kell válniuk. Itt aztán bőven van erre példa, nem véletlenül vannak vizuálisan is olyan állatokkal megjelenítve, mint a patkány és a kígyó. Itt mindenki gyilkos, akinek elvei voltak, már elesett. Van, aki kedvesebb tud lenni egy-egy tekintetben a többieknél, de annak rendszeresen meg is fizetik az árát.

Továbbra sem szeretem a grafikáját. Ugyan már nem keverem össze a szereplőket, de annyira sematikusak, gyakran rondák is az emberi alakok… Az olyan ötletek, mint a már emlegetett Marcus-patkány dobnak rajta, egy-egy kifejező arckifejezés is akad benne, de ez nem az a képregény, amit szívesen lapozok és nézegetek.
Ez a kötet már nagyon sötét is, pedig nem éjszaka játszódik az egész.

Hullámvasút nekem ez a sorozat, hol jobban leköt, máskor kevésbé. Ez most nem tetszett, de az érdekel, mi lesz a vége. 8 kötet után már érdekel, hogy ér véget a kamaszoknak ez az egész.

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr6118108276

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása