Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

Elkeles: A pasim tönkretett hírneve

Hogyan tegyük tönkre 3.

2023. május 20. - BBerni86

Fülszövega_pasim.jpg

Katonai tábor a barátommal? Eszelős!

Talán nem a legjobb ötlet Amytől, hogy nyáron épp abba a tengerentúli katonai táborba jelentkezzen, ahol a helyes és szexi pasija, Avi is szolgál. Pláne, miután kiderül, hogy Avi egy olyan titkot őriz, ami véget vethet a kapcsolatuknak.

Szerintem

Van a könyvben egy jelenet, amikor

Avi arról beszél, hogy mi ellenére szereti a hősnőt, Amy-t. Elkényeztetett amerikai hercegnőnek nevezi, és ezzel meg is fogalmazza, mi volt ezzel a történettel a legnagyobb bajom.

Aranyosnak vagy humorosnak kellene értékelnem, amit Amy művel? Nekem az éretlen, idegesítő jelzők ugranak be. A szerencsétlenkedése még lehetne vicces, de nem abban a formában, ahogy a lány űzi a dolgait. Kamasz, de akkor is be van szűkülve a világa Amy-ra, és amit ő maga akar. Eszébe nem jut egyszer is belegondolni abba, hogy a másiknak mi lenne jó. Tiszta agybaj, ahogy beállít a katonai kiképzésre és azt képzeli, majd kettesben édeleghet a kommandós kiképzésen részt vevő barátjával, akit rég nem is látott. Persze.

Ennél már csak az olyan dolgai fárasztóbbak, mint a féltékenység. Ő maga mondta, hogy fiatalok, túl messze vannak egymástól, nem kell hűnek lenniük egymáshoz. Mégis, nagyon megsértődik, amikor kiderül, hogy Avinak lett egy seregbéli barátnője. Az, ahogy előadja, hogy igen, mondta, de nem gondolta komolyan… Mégis, minek mondta akkor?
Értem, Elkeles átlag lányt igyekezett írni, akivel azonosulhat a tini olvasó. Akinek nem tetszik a teste – alacsony is, túl nagyok a mellei is. Akinek küzdenie kell a pattanásokkal. De azért YA szerző, ez a lány csak megszerzi magának a regény top pasiját. Mégis, hogyan és mivel? Nem a külsejével, és a jellemében sem találom az okot. Nagyon szeretnék valamit találni Amy-ben, ami menti őt, de nehezemre esik. Annyira gyerekes, meggondolatlan, elkényeztetett. Talán csak annyi, hogy jó barát. Teljes szívéből tud szeretni, és jóindulatú, segíteni akar a többieknek. Nem rossz ember, csak annyira éretlen még…

Ezzel elérünk oda, hogy a korcsoporthoz képest, és ahogy élnek, nagyon messzi távkapcsolatban, nem tudom ezt akkora nagy szerelemnek elhinni. Még az is elhangzik, hogy Avi feleségül is venné. Avi annyira előrébb tart a lánynál életben, fejben, hogy már csak azért sem hihető nekem a kettősük. Ebben a részben nagyon kijött minden, ami elválasztja őket.

Ebből talán kiderült, hogy a szereplők a fontosak ebben a sztoriban. Cselekmény ugyanis nem sok van benne. Amy beállít, jön a konfliktus a tábori barátnő miatt, majd a békülés és annak megbeszélése, hogy ez kizárólagos kapcsolat, egyikük se kavar mással. Nyitva is van hagyva a sztori, még csak rész zárásnak se tűnt igazán, nemhogy sorozatzárónak.

Az unalmat a szerelmi nyüglődéssel és néhány humoros jelenettel igyekszik távol tartani, de esetemben nem sikerült. Ez nekem cselekményben kevés, szerelmi felesleges körökben túl sok volt.

Korábban legalább az önismeret, az elkényeztetett hercegnő létből a valóságba csöppenés adott neki egy pluszt, de most az sem volt benne. Kis humoros, ifjúsági szerelmesnek távolról elmegy, de nem egy emlékezetes darab.

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr2518118332

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása