Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

Way: Mintha szellemet látnál

Esernyő Akadémia spinoff

2023. június 05. - BBerni86

Fülszöveg: mintha_szellemet_latnal.jpg

AMIKOR A 18 ÉVES KLAUS kirúgatja magát az Esernyő Akadémiáról, és nem kap több apanázst sem, egy olyan helyre indul, ahol értékelik kísérteties tehetségét – Hollywoodba. Egy varázslatos trip után azonban, amit egy vámpír drogbárótól lopott anyagnak köszönhet, Klausnak segítségre van szüksége, a testvérei pedig nincsenek ott, hogy megmentsék.

Szerintem: 

Spinoff történet, időben a többi

képregény előtt játszódó cselekménnyel. Klaus fanoknak kötelező, mi többiek jobban fogjuk a fejünket fogni közben. Nekem legalábbis megosztó élmény volt – az Esernyő Akadémia mindig szurkálódik, de a mostani téma…

Az alap, hogy Klaus ki lesz rakva a Hargreeves-házból. Valahogy meg kell élni, drogra is kell pénz, így Hollywood-felé veszi az irányt. Az öreg díva, Vivian Clarke veszi pártfogásba, persze nem érdek nélkül. Vissza akar térni a sztársághoz, és ehhez Klaus és a képességei lennének a kulcs.
Az egész egy folyamatos lejtmenet. Klaus pocsékul van, Vivian droggal tömi, és a cselekmény is furcsa. Nem is igazán értettem, ebben ki is az igazi ellenfél. Ok, a végére Vivian átmegy rovarszerű szörnyetegbe, és végezni kell vele, de nem ilyen egyszerű a konfliktus vagy a felállás.
Az egész Hollywood-miliőben van valami romlott, ami mélyen ellentétes Klaus szinte gyermeki lényével, ha egyre nagyobb függő is lesz belőle.

Nincs egy tipikus zsáner, amit rá tudnék húzni. Ahogy Vivian viselkedik, amilyen ruhákban flangál, elsőre azt hittem, egy betegebb Sunset Boulevard történet fog kibontakozni, de Vivian másra játszik. Meg vannak abszurd alakok, mint Szilánk. Hargreeves egy félresikerült kísérlete, vagy hogy létezhet ő?

Mindenen túl meg simán sajnáltam nyomorult Klaust. Kapunk pár jelenetet, hogy Hargreeves miképpen nevelte fel. Nem csoda, hogy olyan szerencsétlen és elveszett szegény. A sorozatban legalább volt magyarázat, hogy az űrlény örökbefogadó miért tette minden gyerekét ilyen nyomorulttá, de a képregényben ezt nem érzem. Inkább fejleszteni akarta a képességeiket, csak minden esze ellenére pocsékul csinálta. Mindegyik gyereknek csak ártott, nehéz is elképzelni, hogy mi volt számára a végjáték. Akkora zseni, és nem vette észre mit művelt?
Ha több szerepe lenne a cselekményben, őt inkább érezném a történet gonoszának.

A rajzok most sem tetszettek. Ahogy a történet fura, az is, ahogy meg lett rajzolva. A fiatalabb umbrellások vonásai lágyabbak, de különben különös egy világuk van.

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr9118137890

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása