Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

Baráth: Bűnösök közt

2023. június 07. - BBerni86

Fülszöveg: bunosok_kozt.jpg

Becca, ​a fiatal FBI-ügynöknő nemrég tette le a terepmunkához szükséges vizsgáját, ezért boldogan várja az első kiküldetését. Ezt azonban folyamatosan elnapolják, mégpedig a lány zűrös múltjára hivatkozva. Becca úgy érzi, nem bíznak benne, ezért úgy dönt, kezébe veszi a sorsát.

Amikor megtudja, hogy az FBI a drogelhárítással dolgozik együtt egy motoros banda ügyén, nyomozásba kezd. Egy szerencsés véletlennek köszönhetően pedig egy pillanat alatt az események középpontjában találja magát: munkát kap a banda klubházában. Beépül a szervezetbe, hogy belső informátorként segítse tovább a szövetségiek munkáját. Eleinte könnyűnek tekinti az ügyet, de ahogy megismeri a tagokat, egyre jobban bevonódik az életükbe. Főleg akkor, amikor érzelmileg és testileg is közelebb kerül Loganhez, a motoros banda alelnökéhez.

Beccának választania kell, hogy hű marad-e a hivatásához és a régi kapcsolatához, vagy átadja magát az újonnan felszínre törő énjének és az ezzel járó szenvedélynek.

Szerintem: 

A fülszövegből nem derült ki, de

ez újfent kapcsolódik az Ana-regényekhez. Ezúttal Oliver Jones szeretőjének történetét kapjuk, de három jelenet erejéig felbukkan Ana is, és Sophiát is emlegetik. Nem is értem, miért kell annyira kötni a történetet ahhoz a világhoz.

Az első benyomásom az volt, hogy nyomorult Oliver mekkora egy balek. Ő cselekszik helyesen, erkölcsösen, aztán mit kap érte? A felesége elhagyja egy bűnözőért, ahogy a szeretője is. Neki meg marad a más gyerekének felnevelése. Pedig nem is Oliver a főszereplő, párszor megjelenő mellékszereplő, de akkor is idegesít, hogy ebben a világban a jó emberek szívnak ennyire, remény nélkül.

A főszereplőnk Becca, aki bizonyítani akar. Az apja bűnöző volt, a lány más akar lenni. FBI ügynökké válik, de megbélyegzik a családja miatt. Így beküzdi magát egy kiemelt nyomozásba, ahol aztán szembesül vele, hogy a motoros bandában olyasmi van, amit ő eddig máshol nem kapott meg. Összetartás. Elfogadás.
Vannak pozitív tulajdonságai, de nekem inkább azok maradtak meg, amik zavartak a lányban. Túlzottan heves, makacs és sértődékeny, nem gondolkozik. Ösztönember, de gyötrődik a döntésein. Alapvetően az mozgatja, hogy az apja nevének szégyenét lemossa magáról. Nem egy komolyan vehető ügynöknő, sok benne a kamaszos vonás. Ahogy Oliverrel hol együtt van, hol nem? Ahogy majd álltatja magát, hogy Logant kihúzhatja a bűnözésből, és lehet együtt egy boldog életük? Beccának sikerül egyszerre romantikusan naivnak és cinikusnak lennie. Nálam nem egy nyerő kombináció.

Mit utálok egy románcban? Szerelmi háromszög. Megvan. Becca és Oliver se veled, se nélküled kapcsolatban vannak, aztán képbe kerül Logan is, a motoros banda vezetője. Mindez egy nagy adag erotikával megtolva, mert természetesen mindkét férfi le is dönti párszor a hősnőt. Legalább azt nem tudom rásütni, hogy egyszerre kavar a két férfival, akkor aztán egyenesen utálnám ezt a szálat, de mennyire vehető komolyan a második kapcsolat, ha azzal nyitnak, hogy az Oliverre megsértődött, frissen szakító Becca fejest ugrik Logan ágyába?
Egyik szerelem se az igazi, és ha egy romantikus regényben egy pár se szimpatikus, lehet sejteni, maga a regény mennyire tetszik. Nem nagyon.

Az FBI nyomozás, az árulások is olyan gyerekesek benne. Visszaköszön az, amit az Ana-regényekben is utáltam. Ha ezt kicsit is komolyan veszem, már mindenkinek rég hullának kellene lennie.
Ez nyilván nem a Kemény motorosok, de abból a sorozatból van némi képem az ilyen félig bűnbanda motoros klubokról, és amik ebben a sztoriban vannak, ahhoz képest mese habbal. Még, ha ez elsősorban románc is, akkor is túlzottan idealizált és hihetetlen. A vége is, amikor a börtönben beszélgetnek? Mert Logannek börtönbe kell mennie a tetteiért, Becca meg felmond. Rendben, egy tiszta happy endnél jobb, de még így is túl bizakodó a helyzethez képest.

Ehhez jön hozzá, hogy szövegében is hozza az erotikus románcok világát. Motoros bandába megyünk, némi nyersebb szövegezés belefér, így viszont Becca lelkizéseit sokallom.

Most már leírom nyugodt szívvel, hogy az ebbe az univerzumba tartozó regényeket nem szeretem. Vannak jó Baráth Viktória-kötetek, ezt nem sorolom azok közé.

Idézet: 

Nem csak jó és rossz létezik. Minél többet tapasztalunk a világunkból, annál könnyebben felismerjük, milyen irányba kell tartanunk.

A jó oldalon is vannak rosszak, ahogyan a sötét oldalon is rálelhetünk valami egészen gyönyörűre.

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr6318138416

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása