Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

Baráth: A jófiú

2024. január 26. - BBerni86

Fülszöveg: a_jofiu.jpg

A főnök című regényből megismert Oliver Jones ügynök története, amelyben feltűnik az Igazság-trilógia főszereplője, Hannah Jones.

Szerintem: 

Mi volt ennek a történetnek a lényege? Erre nem tudtam rájönni.

Ok, itt Oliver az elbeszélő. De új dolgot nem tudtam meg róla, ez kiderült a regényekből is. Ő volt a jófiú, csak aztán balszerencséjére megismerte Anát és szerelmes lett. Nyomorult pasi, azóta már több könyvben is olvastam róla, a szerelem nagyon nem akar összejönni neki. Még mindig nem értem, mi kell neki ebben a nőben, de nem is ez a lényeg. Hanem az, hogy

semmi új infót nem kaptam.
Csak egy átkötés abból az időszakból, amikor Ana azt hitte, hogy a nagy szerelme halott.

Vagy csak PR fogás az egész? Hiszen Oliver testvére az a nő, aki az Igazság-sorozat főszereplője. Itt kiderül, hogy Hannah és Oliver testvérek. Vagyis, egyik sorozat hírverést csinál a másiknak? Mert bizony Hannah telefonban arról panaszkodik a bátyjának, ami annak a sorozatnak az első kötetében történik. Éppen annyi utalás van rá, hogy akit érdekel a téma, kézbe vegye azt a részt is, tudja az alapokat, de azért ne sokat. Csak éppen ezt olcsó húzásnak érzem, és ki nem állhatom, amikor ilyesmikkel különböző sorozatokat összekötnek és kvázi univerzummá növelik a történeteket.

Stílusban meg a szokott. Csajos, bulváros, és annak ellenére, hogy most férfi az elbeszélő, megkapjuk ugyanazt a belső, érzelmeket is taglaló narratívát. Rendben, azért nem annyira nyüglődő, mégiscsak kemény férfi a hős, de akkor is. Lehet, inkább az érzelmeket választottam volna ahelyett, hogy milyen jó nő Ana. Nem tehetek róla, de rühellem azt a figurát, és egyszerűen fel nem tudtam fogni egyik történetből sem, hogy mit ettek annyira rajta a pasik. Meg hogy maradt életben, mert azt a kemény, profi bűnözőt, aki lett belőle, soha nem láttam az alakjában.

Mindegy, a lényeg, hogy nem kaptam ettől a sztoritól pluszt. Inkább csak sajnálom, hogy Oliver és Hannah össze lettek kötve, sokkal jobban szerettem az Igazságot teljesen önálló sorozatként kezelni.

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr6918308327

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása