Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

Inusa: Teázó a boldogsághoz

Valerie Lane álmodozói 1.

2023. július 20. - BBerni86

teazo_a_boldogsaghoz.jpgFülszöveg: 

Isten hozott a Valerie Lane-en, a világ legromantikusabb utcácskájában!

A Laurie’s Tea Corner büszke tulajdonosának a hobbija a hivatása. Laurie elégedett: a világ minden tájáról isteni teákat árusít, otthonos üzletét kellemes illat lengi be, a vendégei pedig szívesen térnek be hozzá, hiszen a boltocska ugyanazt a harmóniát és melegséget sugározza, mint a tulajdonosa. Laurie bár már hónapok óta Barryről, a jóképű teakereskedőről álmodik, a szerelem terén mindezidáig nem nem volt szerencsés. Barátnői szerint ezen nyomban változtatni kell, így hát rögvest tervet kovácsolnak…

Szerintem: 

Ilyen könyvbe ritkán futok bele. A helyzet az, hogy

maga a cselekmény szinte semmi. Máskor arról írogatnék, hogy mennyire kevés ez az egész. Csakhogy! Volt benne valami, ami annyira jól esett, hogy szerettem érte a könyvet.

Ez pedig a hangulata. Az ilyesmit hívom léleksimogatónak és napfényesnek. Átmelegíti a lelkem, és egyszerűen jobban érzem magam tőle. Kellemes, kedves és boldogító az egész. Egészen belevesztem a világába, pedig az nekem inkább egy jó fantasy vagy thriller történetnél szokott összejönni, nem egy ilyen csajos – romantikus kötetnél.

Az egyik ok valószínűleg maga a főszereplő. Laurie nagyon szerethető, kedves és napsugaras teremtés. Sok minden van benne, ami miatt máskor jönne a vörös posztó: annyira kedves, ami szerintem már nincs is. Ahogy önzetlenül, csupán azért, mert jól esik neki mások boldogsága, a barátnőivel segít a környékbéli szegényeknek és öregeknek. Az olyan kis apróságok, minthogy a tea mellé ajándékba csokit ad a vevőknek. Abszolút nem érzem hihetőnek, de most annyira szívesen olvastam. A másik, ahogy a volt férjével kezeli a dolgait. Kiderül, hogy alkalmi szeretőként megtartotta a válás után. Ha utálta is magát érte, ha Peter felbukkant a küszöbén, egy-egy menetre beengedte. Még szerencse, hogy a Barry-szerelem többet hoz ki belőle. Annyira tudtam neki drukkolni, amikor Peter megint jött, és megint kezdett mindent tönkretenni körötte – de most Laurie nem hagyta magát. Szembeszállt vele, és jól be is olvasott neki, amit szerintem még a váláskor sem mert. Van humora, megtanul kiállni magáért, ahogy másokért már korábban is megtette. Hihetetlenül jó a szíve és reményteli. Megszerettem, és a szerző Barry-ben kedves párt írt neki.

De a varázs része a Valerie Lane közössége is. 5 nő vezet itt üzletet és ők jó barátnők is. Inusa megteremt egy olyan baráti kört, amiben szerintem minden nő jól érezné magát. A nők mind típusok, de az közös, hogy nagyon gondoskodók, kedvesek és segítő kezet nyújtanak. A kis párbeszédeik, ahogy igyekeznek egymáson segíti – akár tettekkel, akár bátorítással. Annyira jó hangulata van, annyira támogató az egész.

Inusa stílusa is nagyon csajos. Tele van érzelmekkel, és a cselekmény pörgetése helyett az emberekre koncentrál. De ennek a történetnek ez jól állt.
Inkább csajos könyv is, mint romantikus. Ugyan van szerelmi szál, és a konfliktus is szerelmi élettel kapcsolatos – Laurie most szedi össze a bátorságát, hogy kezdjen valamit a vonzalmával a beszállítója, Barry felé.

Egyszerű történet, igazából semmi extra nincs benne, de most nagyon jól esett olvasni.

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr618168279

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása