Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

Adams: Csalóka szerelem

2023. október 17. - BBerni86

Fülszöveg: csaloka_szerelem.jpg

Bree Camden titkolja, hogy reménytelenül szerelmes legjobb barátjába, Nathan Donelsonba, aki mellesleg az NFL, az észak-amerikai futball liga legendás játékosa.
De ez Bree legkisebb problémája. Egy autóbaleset következtében már soha nem lehet belőle balerina, úgyhogy táncstúdiót nyitott – és továbbra is nyitva tartaná, ha sikerül kiköhögnie a bérleti díjat.
Amikor Nathan a segítségére siet, és megvásárolja az egész épületet, Bree örülhetne, de ő még mindig nem boldog. Felhajt egy-két tequilát – jó, talán többet, mint kettő –, és legmélyebb, legsötétebb titkait elkotyogja egy TMZ riporternek.
Miután a videó virális lett, az egész világ azt hiszi, Nathan és Bree egy párt alkotnak. Ők a tökéletes pár. És Nathan sajtósának támad egy ötlete, ami Bree-nek is anyagi biztonságot jelenthet.
Mi a bökkenő? Úgy kell tenniük, mintha szerelmesek lennének egymásba. Három. Teljes. Hétig.
Most van itt a pillanat, hogy Bree végre előálljon titkolt érzelmeivel?
Lehetséges, hogy Nathan is palástolt valamit?

Szerintem:

Valahol értem, hogy ez

miért romantikus komédia. Csak éppen annyira nem szerettem az alapkonfliktus, hogy kikapcsolódás helyett a történet nagyja alatt morogtam. Hallmark film alapanyagnak jó lenne, de másnak…

A sztori röviden annyi, hogy Bree és Nathan örök legjobb barátok, noha mindketten kamaszkoruk óta szerelmesek a másikba. Csak mindketten tartottak tőle, hogy a másik csak a barátjuk akar lenni, így nem léptek. Most azonban mindketten szinglik, Bree részegen kavar némi bajt, és hogy a sajtó lenyugodjon, eljátsszák, hogy járnak. Amit Nathan arra akar használni, hogy végre kikerüljön a barátzónából. Legfeljebb cukinak tudnám mondani, de különben nagy klisé és túlságosan szirupos.

A konfliktus mű, és nehezen fér a fejembe, hogy két szexi, sikeres és jó ember így elmenjen egymás mellett évekig. Valahol szánalmasnak érzem, ahogy mindenki azt mondja nekik, hogy a másikon látni, hogy szerelmes és nem csak a barátja, ők maguk mégsem merik elhinni és tenni egy próbát az érzelmeik bevallásával.
Ettől jó komédia még lehetne, csak ahhoz kellett volna pár vicces helyzet is. Nem volt. Hallmark rózsaszín kedélyesség van, de humor nincs.

A történet nagyon Bree és Nathan körül forog. Eleve váltott szemszögből kapjuk kezdettől, hogy szenvednek azon, hogy szerelmesek a másikba, de nem lehet az övék. A női szemszögből még csak elmenne, de hogy a világ legszexibb férfijának választott sztársportoló is ennyire mulya legyen, arra már nem tudok mit mondani. Elkalandoztam – arra akartam kitérni, hogy nagyon kevés mellékszereplő van és alig kapnak szerepet. Szinte minden jelenet a kettőssé, vagy valakivel a másik félről beszélgetnek.
Problémásnak is érzem, hogy annyi mindenki között az összes konfliktus, hogy két ember, akik évek óta szerelmesek egymásba, végre összejönnek-e.

A Hallmark romantika szintet, és a vérnyomásomat növeli, hogy micsoda romantikus véget kerekített a történetnek a szerző. Nincs szex a házasságig, amikor eleve éveket vártak már egymásra. Bár az is igaz, hogy nagyon hamar sort kerítenek az egybekelésre. Annyira túl szép és jó minden, hogy az sok.

Ez a két főszereplőre is igaz. Nincs egyetlen rossz tulajdonságuk sem – legfeljebb annyi, hogy mennyire vakok voltak a másik érzelmeinek meglátásában. De mindketten dögösek, a szenvedélyüknek élnek és nagyon szerelmesek a másikba. Önzetlenek, Bree komoly áldozatokat hoz, hogy a stúdiója táncóráit az átlag lányok is meg tudják fizetni. De van olyan tanítványa is, akivel ingyen foglalkozik, merő jóságból. Románcban nincs alapvetően bajom a mesékbe is beillő szereplőkkel, de ez már annyira tökéletes kép, hogy mesének is túlzás.

Az egyetlen, ami miatt mégsem utálom a könyvet, és kellemes kis limonádénak érzem, hogy a stílusa és a hangulata is csajos, kellemes. Valahogy jól esett olvasni, olyan kis helyes. A szereplők szenvedése ugyan ront a képen, de különben ez egy cuki könyv.

Nem lesz a kedvenc romantikus olvasmányom, de amennyire utálni szoktam az olyan könyveket, amelyekről ilyeneket szoktam írni, ezt még szinte kedveltem is.

Idézet: 

Mert ahogy ezt első kézből megtanultam, a balett kicsúszhat a markodból egy szempillantás alatt, de a lelked örökké veled van.

Az igazi szerelem csak egyszer jön el az életben – ne hagyd hogy elmenjen melletted.

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr5518236801

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása