Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

Holmes: Amíg a szerelem el nem választ

2023. november 07. - BBerni86

Fülszöveg: amig_a_szerelem.jpg

Minden ​tökéletesnek tűnt az esküvő napjáig. A helyszín, a hófehér ruha és a vőlegény is.

Rylee régóta dédelgetett álma azonban hamar szertefoszlott, amikor kiderült, hogy a leendő férjének nyoma veszett. Hiába várt rá az oltár előtt. Mit mondhatna ezek után a vendégeknek, akik egészen Malajziáig utaztak, hogy tanúi legyenek az egybekelésüknek? Az esküvő lefújva?

Hayden döbbenten vette tudomásul, hogy olyan esküvőbe csöppent, ahol nincs vőlegény, de a vacsora ízletes, a zenekar harsogó, és a tánc… Nos, ideje volt felkérni a kisírt szemű, gyönyörű menyasszonyt egy fordulóra, ezért bedobta magát, hogy felejthetetlenné tegye Rylee éjszakáját. Hayden azonban a vőlegény miatt utazott Malajziáig, és feltett szándéka volt megtalálni őt. Így jobbnak látta, ha Rylee mellett marad, és nem is engedi el maga mellől. Új tervének hála együtt keltek útra, hisz mindketten egyet akartak: Dustin nyomára bukkanni. A közös nyomozás azonban nem várt fordulatot hozott az életükbe…

Szerintem: 

Igen, ez pontosan az a típusú könyv, amibe belekötök, aztán minden kákán

megkeresem a csomót. Az ilyesfajta románcok egyre inkább bosszantanak, és nem szórakoztatnak. Pedig ezt még rossznak se tartom zsáneren belül, csak.

Csak rémesen butának találom az alaphelyzetet. Rylee vőlegénye nem jelenik meg az esküvőn, és a nő az öccse legjobb barátjával ered a nyomába. Mert kiderül, hogy a nászút nem lett lemondva, mi több, a szökevény Dustin még meg is erősítette az időpontokat. Így aztán hőseink, akik között kb. kamaszkoruk óta pattog a szikra, együtt mennek az egzotikus szigetre, nyomozni. Nem esik nehezemre kitalálni, mi lesz a történet vége.

Azt valahol tudom értékelni, hogy Holmes egy kis krimis vonalat is igyekszik beletenni. Hayden ugyanis FBI ügynök, és Dustin nem csak azért van célkeresztben, mert azt a nőt verte át, akiért a férfi elég rég odavolt. Csak éppen ez annyira semmilyen szál, hogy igazán nem tolja el a románcot a krimi felé. Az agyammal meg butaságnak érzem, hogy ez legyen a legjobb álca, amit egy ügynök be tud vetni. Kb. olyan, mintha saját szakállára nyomozna és nem érződik egyáltalán munkának.
Azt meg hagyjuk is, mennyire el van veszve és semmilyen, miért kell a férfinak elmenekülni, és hogyan akar kimászni a bajból.

Ezzel elértünk egy újabb fájó ponthoz. Dustin annyira idióta, hogy csak fogtam a fejem. Nem tudom a regény rosszaként utálni sem, annyira agybaj, amit művel. Most komolyan azt hitte, hogy az oltárnál egyedül hagyja a barátnőjét, akinek be is vallja, hogy igazából az apjával akart üzletelni és nem szerelmi kapcsolat az övék, és Rylee még így is fizetne neki egy kisebb vagyont? Mégis, melyik bolygón él ez a szerencsétlen? És ő lenne a bűnöző, akit az FBI is kajtat?

De, ez egy szerelmi történet. Van is egy ilyen klisé, amikor a hős/nő testvérének legjobb barátjával jön össze a főszereplő. Kicsit tiltott szerelem vonal, mert mit szól a testvér – de itt meg van dobva azzal, hogy ez a két ember fiatal felnőttként, kamaszként egymás agyára ment. Mondjuk, már a nyitó jelenetükből egyértelmű, hogy miért volt az ellenségeskedés igazából. Valamivel leplezni kellett, hogy mennyire vonzzák egymást.
De itt ez a közös utazás, nyomozás Dustin után és végre ki lehet mondani dolgokat. Azzal bajban is vagyok, hogy egyszerűen ezt a felmelegített vonzalmat nem érzem hitelesnek. Nem csak itt, alapvetően bármiben. Azt még el tudom hinni, hogy a régi vonzalmon nosztalgiázva egyéjszakás kalandba bonyolódnak, de itt nagy szerelemmé van írva. De miért is szeretnek egymásba, mikor? Azt nem találtam meg benne, amivel több lenne női mesénél. Egyszerűen nem hiszem el.

Ettől még különben szórakoztató. Strandkönyv jellegűvé teszi a helyszínt, a vagyonuk, a vonzó külsejük és a pikáns alap. Keresik a szökött vőlegényt.

Még a szerkezettel is játszik a szerző, mert vannak flashback jelenetek, ahol a múltjukról derül ki több minden. Ez is növelhetné az olvasási élményt, csak itt is van egy de. Nagyon nem tetszett egy-egy információ elhúzása. Van bőven célozgatás arra, hogy Rylee öccsével történt valami. De majdnem végig kell olvasni, hogy megtudjuk autóbalesete volt részegen és meghalt. Ha már itt tartunk, azon is fennakadt a szemem, hogy simán mondja Hayden a legjobb barátjának, amikor arról is van szó, hogy már csak nagyon ritkán beszéltek. Az a legjobb barátod, akivel kb. 4-5 havonta telefonon beszéltek kicsit?

A szöveg is az a szórakoztató irodalom, amilyenek az ilyen könyvek. Szórakoztat, nem is célja valami több.

Nem rossz ez a könyv, csak nekem mindenről eszembe jut egy de is. Próbáltam kicsit jobban szeretni, de – nem ment.

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr3318247725

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása