Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

Meyrin: Mélyre ásott titkok

Itáliai rejtélyek 3.

2024. január 15. - BBerni86

melyre_asott_titkok.jpgFülszöveg: 

Az olasz Alpok festői kisvárosa ismét felbolydul. Tetemeket találnak mélyen a földbe ásva Lily Bolton frissen felújított házának kertjében. Lily attól tart, most már sosem mossa le magáról, hogy ahová lép, ott hulla terem, és nem ez az egyetlen problémája. A livignói nyomozás ugyanis elhunyt apja egyik korábbi ügyéhez kapcsolódik, meglepően kellemetlen módon. Ráadásul a végéhez közeledik a nyári szabadsága, de ő még mindig nem tudja, hogyan kezelje a mostohabátyja iránt érzett tagadhatatlan vonzalmát.

Szerintem: 

Lily és Raffaele története a végére ér. Bizonyos szempontból nagyon

ideje volt – amit nem szerettem a sorozatban, most újfent borzolhatta az idegeim.

Ami, konkrétan a szerelmi szál. Már kötetek óta nyilvánvaló, hogy Raffaele odáig van Lilyért, és viszont. Mindenkinek nyilvánvaló. Lily viszont szokás szerint, ahogy eddig is, most is, már arra készül, mi menne tönkre, ha együtt lennének. Az milyen butaság már, hogy mit szólna a családjuk? Pedig, amikor a végére jön a nagy vallomás, kiderül, hogy még örülnek is neki, meg mindenki ezt várta. Fel nem tudom fogni, mitől van ilyen fóbiája a nőnek.

És erre rá van húzva egy nagy érzelmi lavina és gyötrődés. Mert Lily szerelmes, fél is, gyötrődik. És ez uralja a regény azon felét, ami az érzelmekről szól. Ha első kötet lenne, vagy egy regény, még valahogy elmenne, de már 3. része ugyanez a dilemma. Elnyújtottnak éreztem.

Sokkal szívesebben olvastam a krimi részt, ami múltbéli kérdéseket vet fel. Lily kertjéből holttestek kerülnek elő, és újra előkerül az ügy is, aminek a végeredményére Lily apja elhunyt. Ez is jellemző: Lily nagy traumája, hogy elvesztette az édesapját. Most ezzel is szembe kell néznie, és rájönni arra, hogy ki miatt halt meg a férfi. Hogy nem rendőri hibát vétett, hanem pont azok miatt hallgattatták el, amire rájött.

A krimit szerettem jobban, de ettől ez még inkább románc maradt. A fő témájának azt éreztem, hogy Lily merjen belevágni egy kapcsolatba a mostohatestvérével. A múlt és a bűnügyek lezárása is inkább ahhoz kell, hogy lezárhassa a londoni életét, és ide jöhessen, tiszta lappal, a szerelméhez és a családjához.
Különben az is mutatja, mennyire románc, hogy a végére milyen könnyen megoldható Lily áthelyezése Angliából az olasz rendőrséghez. Pedig még csak nem is egy szervezet.

Szórakoztató, krimis olvasmánynak elment. A főszereplői szimpatikusnak vannak megírva, és a legnagyobb hibája Lilynek pl. annyi, hogy nehezen enged el egy-egy rögeszmét, ami miatt fél belevágni olyasmibe, amit szeretne. A konfliktusok is egyszerűek, amelyeket a bűnügyek megoldásával el is simítanak. A jók jutalmat kapnak, a bűnösök halált vagy börtönt.

Sajnos Lily párkapcsolati gyötrődésén nehezen teszem túl magam, különben csajos kriminek szívesen olvastam volna.

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr7318299941

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása