Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

Lauren: Az igazszerelem-kísérlet

DNS-társ 2.

2024. február 16. - BBerni86

Fülszöveg: az_igazszerelem.jpg

Felicity Chen, becenevén „Fizzy”, még sosem volt szerelmes, márpedig ő az egyik legismertebb romantikusregény-író az országban. Mindeddig bort ivott, és vizet prédikált: kezdi hiteltelennek érezni magát.
Connor Prince egyedül neveli a lányát, dokumentumfilmes munkájának köszönhetően azonban sokat lehetnek együtt. A főnökét viszont a profit érdekli, és előáll azzal, hogy Connor készítsen valóságshow-t. Connort ekkor hozza össze a sors Fizzyvel, és megfogalmazódik benne a tökéletes műsorötlet: mi lenne, ha a romantikus regények királynője az egész világ szeme láttára szeretne bele valakibe?
Vajon rá tudja venni Fizzyt a szereplésre? Connornak átfut az agyán, mi van, ha itt talál rá a tökéletes partner. Érvényesülhet egyáltalán a kémia, ha a felek a kamera két különböző oldalán, a forgatókönyvben rögzített szerepkörben helyezkednek el?

Szerintem: 

Kis variálással ez még tetszhetett is volna, de

nem jött össze. Több kötelező románcelem volt benne a tévés ötletnél, sajnos.

Barátkoznom kellett azzal is, hogy ez miképpen folytatja Jess és River történetét. Bár ez így nem fontos. Az univerzumépítő romantikusok módszerével folytatás. Vagyis, most nem az előző páros a főszereplő, hanem az ottani hősnő legjobb barátnője találja meg az igazit ebben a regényben. További közös elem River találmánya, amelyet Fizzy esetében is felhasználnak, csak másképp.

Ez a másképp, ami tetszett nekem a kötetben. Fizzy sikeres író, és egy helyes producer – Connor – kitalálja, hogy mi legyen a következő nagy valóságshow durranás. Kerítenek udvarlókat Fizzynek, akikkel eljár randikra. River találmányával előre lemérik azt is, mennyire egyeznek a lánnyal. A nézők is szavaznak, meg lehet tippelni, ki mennyire lélektárs. A bonyodalmat meg perszer az okozza, hogy Connor és Fizzy sokkal jobban kattannak egymásra, mint bárki másra a lány a műsorból.

Ha több a műsorkészítés, kulisszatitkok, vagy egyáltalán a randikra jobban rálátunk, nekem jobban tetszett volna. De ez csak a háttér, nagyon elnagyoltan. Lauren aköré írt regényt, hogy Fizzy és Connor hogyan kattannak egymásra. Az ő jeleneteikkel van megtöltve a könyv, nagyon ritkák az olyan egyéb részek, amikor pl. Fizzy a barátnőjével beszélget. Természetesen itt is a pasik, Connor lesz a téma. Eltúlzottan ez a két ember és a vonzalmuk van a középpontban.

A románcok megszokott szerkezete adja a cselekmény alapjait is. Az elején egymást kissé csipkedő felek felett eluralkodnak a hormonok, és némi minőségi szex után, buta okokból szakítanak. De csak azért, hogy egy nagy gesztussal lehessen békülni és még nagyobb boldogságot megcélozni. Ezzel még csak ki lennék békülve, ha lenne valami plusz. Ami itt lehetett volna a tévéshow, vagy akár a humor. De nem akar több lenni annál, hogy mennyire vonzódnak egymáshoz a főszereplők.

A szereplők sem lopták be magukat a szívembe. Nem éreztem úgy, hogy sokat megtudtam volna róluk azon túl, hogy sikeresek a szakmájukban és vonzó emberek. Ok, meg talán azt, hogy Fizzy jó barátnő, aki mindig odaállt Jess mellé, és a boldogságának is tud örülni. Connor esetében meg az lenne a plusz elem, hogy elvált, és van egy kislánya, akit nagyon szeret. De különösebben nem szerepel sokat a kislány, vagy az ex. Igaz, nem is hiányoztak. Inkább azon akadt meg a szemem, hogy a volt felesége 7 évvel idősebb nála, és most is egy fiatalabb férfival van együtt. De, amit ki akarok belőle hozni, hogy egy ponton megbeszélik, hogy miért ért véget Connor házassága. Ott volt fiatal apaként, férjként, és rádöbbent, hogy éretlen még ezekhez, és nem is igazán szerelmes a feleségébe. Simán elmenni nem tudott, de gyötrődött, hát viszonya lett. Ezt el tudtam képzelni, és pszichésen el is hittem. Konkrétan nincs kiírva a szereplők kora, de össze lehet rakni. Ott volt Connor a húszas évei első felében, meg a kb. 30 és pár éves neje és teljesen máshol álltak az életben. Az egyik már családot akart, állandóságot – a másik, ahogy ki is van írva, ehhez még fiatal volt. Annyira a katasztrófa receptje, hogy nem is lehetett más vége, csak ez. De az is felmerült bennem, hogy a nőnek milyen fétise lehet, hogy 7-8 évvel fiatalabb férfiakat szed fel sorozatban.

A stílusa is olyan semmilyen. Ami a románcokban lenni szokott. Annyi, hogy mivel a műsorba nem fér bele, hogy Fizzy a producerrel kavarjon az udvarlók helyett, sokáig ellenállnak a fizikai vonzalomnak, így az erotika a regény végére szorul. Maradnak a feszült párbeszédek, kis csipkelődés, meg a nagyon csajos önmarcangolás, hogy miért nem veti rá magát Connor.

De maradjunk csak annyiban, hogy nem szerettem ezt a regényt, ha ötlet szinte volt is benne.

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr9318327101

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása