Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

Green: Csábító vallomások

2024. szeptember 22. - BBerni86

Fülszöveg: csabito_vallomasok.jpg

A Csábító vallomások című kötetben a Csábító-sorozat szereplői: Niko, Dmitrij, Kevin, Kirsten és Juke sorsának alakulását követheted nyomon.

Szerintem: 

Kedvcsinálónak tökéletes – kis szilánkok a sorozathoz, ami a legfőbb karaktereket bemutatja és utal a megoldandó konfliktusokra is.

Ezt Green úgy érte el, hogy egyfajta 'Kimaradt jelenetek' formában felvillant eseményeket a regények előtt és utánról is. Talán kicsit fura is volt, hogy rögtön a nyitány

évekkel a happy end után játszódik, amikor Nico már boldog apuka.
A múltjára meg az utal, hogy kifejezetten büszke az ikerlányaira, akik kiskamaszként felfedezik, hogy lehet simliskedni. A jobbik iker most éppen orvosi igazolásokat hamisított, hogy a bevételből etesse az iskolatársakat, akiknek nem telik a büfére. Ez különben a kötet leghosszabb darabja, némi túlzással egymaga kitesz annyit, mint a másik 4 történet. A csibészkedés, átverés még ilyen formában is jópofa, és előre sejteti, hogy Nico mivel is foglalkozott, mielőtt nyugodt családapa lett belőle.

Egy későbbi darab mutatja még a jövőt – amikor egy másik férfi, tippre fontos mellékszereplő is az apasággal barátkozik. Juke küzd a pelenkázással, Nico kisegíti és közben megbeszélik, hogy a kezdeti háborúkat követően már szinte barátok. A csaló és az áruló. Szintén, annyi utalás van, hogy lehet sejteni, mi történt korábban, de nem pontosan. Akinek meg felkeltette a figyelmét, kezdheti a sorozatot.

A másik három korábbi időpontokra megy vissza, és kettő nem is tudott igazán lekötni. Juke későbbi párja, nem mellesleg Olivia jó barátnője – Kirsten – találkozása a férfival. Vonzalom első látásra és semmi extra. tényleg csak megvillantja a szereplőket, alig van terjedelme is.

Kevin, Olivia testvérének története elvben több, de nagyon csak fel van vázolva egy komolyabb eset. A fiú rossz lánnyal kezdett ki, és mire észbe kapott, már bevitték egy bűnbandába. Szintén csak annyi lényeget érzek benne, hogy az olvasó feltegye magának a kérdést, sikerül-e kitörnie onnan.
Bár, itt kevesebb a szimpátia bennem. Mert Kevinnek a bandában folyamatosan bűnöznie kellett, és ha nem is részletezi, miket kellett megtennie, a lényeg, hogy megtette. Én nem tudok neki tiszta megváltást kívánni, ahhoz valami nagyot kellene lépnie.

Végül, a kötet 2. darabja, ami leginkább felkeltette az érdeklődésem. Nico ikre, Dmitrij gyerekkorába nézünk bele, akinek kijutott a rosszból. Ezzel Green megmutatja, milyen útra és miért lép. Egyértelmű innen, hogy ő lesz az ellenfél a sorozatban. Mint ilyen, izgalmasabb alaknak is tűnik. De simán lehet az is, hogy gyakran érdekesebbnek érzek egy sötétebb figurát, mint a jókat. Dmitrij meg elég dühöt és fájdalmat cipel, hogy az megrontsa az alakját. De természetesen ez is reklám. Érdekel, mi lett vele? Sikerül a bosszú? Akkor bizony a Csábítás sorozat olvasása a program!

Egy-egy életkép, egy-egy konfliktusra utalás. Tényleg inkább a sorozat reklámjának, új olvasók megszerzésének eszközének érzem, mint akár rajongói kötetnek.

Rövid, akad csattanó, hangulatos. Velem el tudta hitetni, hogy a sorozat egy jópofa, krimis elemeket is hozó romantikus történet lehet. Még az sem zavart különösebben, hogy életképek, nem egy-egy plusz történetet mesél el.

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr2218497196

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása