Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

On Sai: Titkok és intrikák

Vágymágusok 3,5

2024. október 09. - BBerni86

titkok_es_intrikak.jpgFülszöveg: 

Megfogadtam, ​hogy nem játszol többé a szívemmel.

Mit érzett Lidérc, amikor először találkozott Riannával? Miért áldozta fel hollószínű haját? Kicsoda is valójában Roan, és milyen titkos utakon járt a Néma várban? Hogyan csattant el az a három csók, amit kapott?

Izgalmas betekintés a Vágymágusok régmúltjába és a jelen titkos eseményeibe.

A kisregény bemutatja, milyen halálos versenyfutás zajlott a Folyóünnep alatt. Amíg gyönyörű ruhák villantak a bálteremben, és közrendűek ropták a táncot a téli fagyban az utcákon, addig Delon és Roan egy másfajta, sokkal veszélyesebb keringőt űzött. Végül azt is megtudjuk, hogy sikerült-e ellopni a királyné babáját.

A novellákból megismerjük Rianna anyukáját, a félénk szipolyt, aki nem volt hajlandó nevetésével elcsábítani Alean grófot. Láthatjuk a Gyilkos-völgy fenyegető arcát, a kis Roan rettegését a szélszörnytől és a tűzkígyó tombolását a kastély északi szárnyában.

Fény derül a háború korai időszakára, a Végvár mozgalmas életére és arra, mitől vált döbbenetes módon hófehérré Delon haja.

Szerintem: 

Számomra meglepő, mennyire sikeres lett ez a sorozat. De tény, a környezetemben is szembesültem vele, hogy mennyien olvassák és szeretik. Talán ezért lett hosszabb is, mint amit vártam volna? Mert nem trilógia, már kijött a negyedik rész. Ez a kötet pedig egy kiegészítő kötet.

Tulajdonképpen novellákat kapunk, amelyek

kiegészítik a regényekben leírtakat, más szereplőt helyeznek előtérbe és bővítik a regények univerzumát. Azt is írhatnám, hogy volt értelme ezt a kötetet összerakni. Tényleg ad hozzá mindahhoz, amit a regényekben olvashatunk. Azt külön is díjaztam, hogy nem Kartal és Riannon van a középpontjában. Természetesen van benne olyan, talán 2 novella, amelyben ők a kiemelt szereplők, de ezek érdekeltek a legkevésbé.

Már a nyitány lekötött – visszament az időben a szerző, és azt mesélte el, hogyan ismerkedett meg és szeretett egymásba az ikrek anyja és apja. Képes volt arra a történet, egy további novellával kiegészítve, hogy Alean grófot jobb színben tüntesse fel a szememben. Már benne is látom a tragikus hőst, aki nem elbukott és tehetetlen, csak igyekszik a legtöbbet kihozni a neki jutott helyzetből. Megvan a magához való esze, jó a szíve is és a világuk természete miatt sajnos az életében ott a tragédia. Nem a vagyona elvesztése – hanem, ahogy még az imádott felesége sem merte beavatni abba, ki is ő. Hogy még a gyerekei kapcsán sem lehettek őszinték egymással a családban. Van is egy rész, ahol On Sai ki is írja, hogy ez a család annyira szereti egymást, hogy mindenki kénytelen hazudni a többieknek. Ebből a novellás kötetből kiderül, hogy mekkorák ezek a hazugságok. Már a szülőkkel indul és az ikrek is belesodródnak.

Ezzel eljutunk ahhoz, aki nekem a kötet legnagyobb meglepetése: Roan. Minimálisan már volt utalás arra, hogy Riannon nem is sejti, hogy milyen veszélyekkel él együtt a testvére. Roan eddig a gyengébb ikerként volt jelen, erre kiderül, hogy másképpen, mint a testvére, de Roan egy fenegyerek. Folyamatosan harcol az életéért a Gyilkos-völgyben, vérmágusok vadásza és még arra is van ereje, hogy a saját nehézségeit titkolja a testvére elől, hogy az ne aggódjon miatta. Kifejezetten szerettem, ahogy a zenét használja fegyverként és észrevétlenül ő a környék nagy igazságtevője. Mindig is volt némi ellenérzésem Riannon ellen, Roan sokkal inkább hős tud lenni a szememben azzal, ahogy csendesen intézi a dolgait. Ahogy ő is halálos, miközben ezt pokolian el is tudja rejteni. Egy dolog, ami viszont az ő esetében kevésbé jött be: On Sai elkezdte az ő szerelmi életét is bonyolítani. Eddig olyan sima történetnek tűnt, kibe szerelmes rég, csak mivel általában ő játssza a lánytestvért, nem tudott lépni a lány felé. De most kiderül, hogy Delonnal is van köztük egy játszma, csókokkal és macska-egér fogócskával? Tudom, hogy ez a sorozat erősen likvid a szexuális irányultság terén, mivel a mágia szexuális elemmel is bír, de akkor se hiányzott még ebbe is egy kis LMBTQ irány.

Az írónő viszont jó mesélő. Olvastam már szóló novellákat is tőle, és most is jól működnek ilyen oldalról is a történetei. Megállnak a maguk lábán, akkor is értelmesek és szórakoztatóak lennének, ha nem kapcsolódnának a regénysorozatához. Igaz, minimális átívelés azért egy-egy története között van, így pl. Roan története ebben a kötetben lineárisan halad előre, így cím alapján válogatva, össze-vissza mégsem olvasható a kötet.

Van humora, játszik a nyelvi elemekkel és szórakoztatni akar. Könnyed, jópofa, éppen annyira pikáns, hogy erotikus irányba még ne billenjen át.

Még egy eszembe jutott, amit hiányolok. Bár, azt is értem, miért nem került be ebbe a részre. A zárásra van tartogatva. A miértek – a háborúról, a mágiáról. A sorozat 3 rész óta lebegtet kérdéseket és rejtélyeket, ezekhez ez a kiegészítő kötet semmivel sem visz közelebb.

Kicsit többnek is érzem, mint egy filler kötetnek. A történetbe helyezi Roant, már nem csak azért fontos, mert Riannon ikre, akinek a lány kiadhatja magát. Nekem ezért lesz emlékezetes: nekünk adta ezt a fiút hősnek, akinek a története sokkal inkább érdekel a sorozat zárására, mint a Riannon – Kartal szál. Annak úgy is sejtem, mi lesz a vége.

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr4918703782

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása