Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

London: Az éneklő kutya

2024. július 26. - BBerni86

az_eneklo_kutya.jpgFülszöveg: 

Mihály, az ír terrier nagy kalandjai azzal kezdődnek, hogy Mihályt (A beszélő kutya hősének, Jeromosnak a fivérét) magához csalja egy szeretetre méltó, sör- és kutyabolond hajópincér. Az imádott új gazda dédelgeti, oktatja, megtanítja ötig számolni és elővarázsolja belőle éneklőkészségét is. Felejthetetlen hónapokat töltenek együtt különféle hajókon, majd San Francisco-ban, ahol „az éneklő kutya” tartja el művészetével a Pincért és barátját. Egy pénzhajhász orvos azonban nemcsak a lepratelepre hurcolja gazdájától, hanem a szabadságától is megfosztja Mihályt. Kegyetlen állatidomítók karmai közé kerül. Itt ismerik fel és váltják ki rabságából Kennanék, Jeromos gazdái.

Szerintem: 

Durva, de nem tudnám megmondani, hova is rakja pontosan az

Tovább

Holmes: Colton

A hatalom ára

Fülszöveg: colton.jpg

Mit ​ér a bosszú, ha nem tesz boldoggá minket?

Colton Moran neve ismeretlen volt a maffia világában, hiszen az apja igyekezett titokban tartani a kilétét. Dario Moran ugyanis nem akarta, hogy fia a helyére lépjen és Miami ura legyen. Hétköznapi életet szánt neki, ám egy tragédia mindent megváltoztatott…

Colton irányítása alá vonta a város bűnszervezetét, azonban közben számos akadályba ütközött. Bosszúra szomjazott, de nem hagyhatta, hogy ez az érzés eluralkodjon rajta és mindent romba döntsön. Az utcákat elárasztották a detroitiak, akik ellen fel kellett venni a harcot, olyan emberek oldalán, akiket eddig megvetett.

Amikor belépett az életébe Kaley, úgy érezte, vele kiutat találhat a sötétségből. A nőnek azonban egészen más tervei voltak. A megfejthetetlennek tűnő titkok és kegyetlenkedés mögött mindenáron a felszínre akart törni valami, ami több kettőjüknél. És ez az érzés helyet követelt magának a szívükben.

Miután minden álarc lehullott, és szemtől-szemben álltak egymással, kezdetét vette a valódi harc. Mert meg kellett küzdeniük egymással – és egymásért.

Szerintem: 

Önálló kötetként olvasható, de azért elég erősen kötődik Holmes

Tovább

Albert: Bűnös szívünk mélyén

bunos_szivunk.jpgFülszöveg: 

Egy ​buliból hazafelé tartva a tizenhét éves Ivy és jövendőbeli expasija majdnem elgázolnak egy meztelen, fiatal nőt egy fákkal övezett út közepén. És ez csak a kezdete az egyre hátborzongatóbb eseményeknek. Ivy hamarosan meghökkentő dolgokra figyel fel otthon is: egy döglött nyulat talál a kocsibejárón, majd anyja bizarr főzetét a kertben elásva, de kisvártatva előkerül egy gyermekkori kincses doboza is a szülei gardróbszéfjéből.

Hamarosan a felszínre bugyognak Ivy titkolózó anyja múltbeli titkai. Mit követett el annak idején? És mi van, ha a természetfeletti erők, amelyekkel tinédzserkorában dacolt, most visszatérnek, hogy mindkettejüket kísértsék? Ivynak válaszokra lesz szüksége, ha el akarja kerülni a vészesen közelgő sötétséget. 

Szerintem: 

Ilyen is ritkán fordul. Kb. a happy

Tovább

Emiko Jean: Tokiói tündérmese

Fülszöveg: tokioi_tundermese.jpg

Izumi ​Tanaka tizenhét életéve eddig eseménytelenül zajlott le Kaliforniában, egy főleg fehérek által lakott kisvárosban. Bár pontosan tudta, miben különbözik osztálytársai többségétől a családja, amelynek három tagja van: ő, az édesanyja és imádnivalóan büdös
kutyájuk, Tamagocsi.
A könnyebbség kedvéért az „Izzy” becenevet használó tinilány barátnője egy olyan nyomra bukkan, amely elvezet eddig ismeretlen apjához, akiről kiderül, hogy nem más, mint Japán trónörököse. Amiből logikusan következik, hogy a szókimondó, polgárpukkasztó Izzy valójában egy hercegkisasszony.
Hamarosan már útra is kel a tengerentúlra, hogy találkozzon sohasem látott apjával, és megismerje az országot, amelyről mindig is álmodozott. Csakhogy hercegnőnek lenni nem csak a báli ruhák és tiarák viselését jelentő szerepkör. Ki kell jönnie valahogyan ármánykodó unokatestvéreivel meg a szenzációéhes sajtóval, sőt, egy barátságtalan, de észbontóan jóképű testőrrel is, miközben el kell sajátítania egy kultúrkör ezeréves hagyományait és szokásait.
Izzy hamarosan meghasonlik a két gyökeresen más világban: otthon sohasem volt eléggé „amerikai”, miközben a Távol-Keleten azt kell bebizonyítania, hogy eléggé „japán”. Összeomlik-e Izumi a korona súlya alatt, vagy boldogan élheti majd új, mesés életét, amíg csak él?

Szerintem: 

Ma nem vagyok kedves, szóval, ezzel a könyvvel sem szándékozom az lenni. Alapból be vagyok állva arra, hogy keressem, mi mire emlékeztet, de most amúgy is túl magas labdát kaptam.

Eredetiség. Az most

Tovább

McFadden: A téboly otthona

Millie Calloway 1.

millie1.jpgFülszöveg: 

Egy ​történet, amelyben nincs bárány. Csak farkasok vannak.
Üdv a családunkban – fogad az elegáns Nina Winchester új házvezetőnői állásomban. Ez a munka az egyetlen esélyem, hogy új életet kezdjek. Itt az lehetek, akinek csak látszani akarok. Csakhamar rá kell azonban jönnöm, hogy Winchesterék titkai a sajátjaimnál is sokkal sötétebbek és ijesztőbbek.
Nap mint nap lelkiismeretesen kitakarítom munkaadóim fényűző otthonát, elhozom a lányukat az iskolából, és ízletes vacsorát főzök az egész családnak, majd apró padlásszobámba térek elkölteni a magam jóval szerényebb vacsoráját.
Igyekszem tudomást sem venni róla, hogy Nina gyakran csak azért csinál felfordulást, hogy kárörvendve nézze, ahogy összetakarítok, hogy miféle blőd hazugságokat gyárt a lányáról, és hogy mint válik Andrew, a jóképű férj napról napra elgyötörtebbé. De ha olykor Andrew fájdalommal telt, szép, melegbarna szemébe nézek, nem tudom megállni, hogy elképzeljem, milyen is volna Nina helyében lenni. Birtokba venni impozáns gardróbját, puccos kocsiját és tökéletes férjét.
Fel is próbálom egyszer egyik ragyogóan fehér estélyijét, csak hogy lássam, hogy áll. Ő persze rájön, s mire én megtudom, hogy padlásszobám ajtaja csak kívülről zárható, úgy tűnik, már késő.
Csakhogy Winchesteréknek sejtelmük sincs, ki vagyok én. És mire vagyok képes.

Szerintem: 

Így, első olvasásra kellően addiktív volt. Nem is annyira a cselekmény, de az egésznek a

Tovább

Steinbeck: Orosz napló

Fülszöveg: orosz_naplo.jpg

Nem sokkal azután, hogy vasfüggöny ereszkedett le Kelet-Európára, John Steinbeck és Robert Capa nem mindennapi utazásra indultak a Szovjetunióban.
Jártak Moszkvában és Sztálingrádban, Ukrajnában, Grúziában és a Fekete-tengernél. A „nagy másik oldal” – így nevezte el Steinbeck azt, amit láttak, és írásban-képekben megörökítettek: az orosz férfiak és nők dolgos hétköznapjait. Az 1947 júliusa és szeptembere közt lezajlott utazást megörökítő Orosz napló sajátos módon ötvözi az amerikai író együttérzéssel és humorral lejegyzett, remek megfigyeléseit Capa nagyszerű fotóriporteri teljesítményével. Azt a korszakot ragadja meg, amikor a második világháború után két évvel lassan magára talál és talpra áll a nép a súlyos harcok sújtotta, hatalmas Szovjetunióban.

Szerintem: 

1947-ben, a maga területén két kiváló ember érdekes ötletet valósított meg. A sikeríró, mára

Tovább

Givney: Szerelmes Jane

szerelmes_jane.jpgFülszöveg: 

Rachel Givney első, romantikus regényében az írói álmokat dédelgető Jane Austen egyszer csak a jövőbe utazik, hogy fellelje a szerelmet, amelyről már oly sokat írt, és azt a jövőt, amit elképzelt magának… Ezzel azonban saját írói hagyatéka forog kockán…
Anglia, Bath, 1803. A társaságkerülő, inkább a magányos sétákat kedvelő, huszonnyolc esztendős Jane Austen arról álmodozik, hogy egy nap megjelennek aprólékos műgonddal írt történetei. Ugyanakkor egyre inkább fenyegeti a veszély, hogy vénlány marad, ezért hamarosan döntő lépésre szánja el magát, és a jövőben köt ki. Úticélja pedig…
…Anglia, Bath, napjainkban. A klastrom titka filmváltozatának díszletei. Sofia Wentworth, ismert hollywoodi színésznő a kosztümös filmben kapott szerepével egyszerre próbálja megmenteni hanyatló karrierjét és széthullóban lévő házasságát. Amikor megismerkedik Jane-nel, nagy hatással van rá az ifjú „kollegina”, aki a jelek szerint sehogy sem akar kibújni a szerepéből, még akkor sem, amikor épp nem forognak a kamerák.
Jane, miután megszokta a ló nélküli hintók látványát és a 21. század sokkoló divatját, találkozik Freddel, Sofia öccsével, akinek – minő arcátlanság – van mersze egyszerre sármosnak, szellemesnek és kedvesnek is lenni.
De mi történik, amikor Jane, akarata ellenére, beleszeret Fredbe? És ha Jane kitart Fred mellett, vajon meg tudja-e valósítani az írói karriert, amire mindig is vágyott?

Szerintem: 

Kellemes, csajos nyári olvasmány. Most van bennem egy kis hiányérzet még, bár nem nagyon tudom megmagyarázni, miért.

A történet ötlete talán furcsának

Tovább

Austen & Williams: A Watson család története

Fülszöveg: a_watson_csalad.jpg

Mr. Watsont, a megözvegyült lelkészt két fiúval és négy leánygyermekkel áldotta meg a sors. A legfiatalabb leányt, Emmát egy jómódú nagynéni veszi magához, és neveli föl, így Emmából műveltebb, kifinomultabb teremtés válik nővéreinél. A nagynéni aztán férje halála után meggondolatlanul beleveti magát egy második házasságba, és Emma tizennégy évnyi távollét után kénytelen hazatérni szűkölködő családjához. Otthon szembetalálja magát két féltékeny, férjvadász nővérével, s csupán a legidősebben, a megkeseredett, ám megbízható Elizabeth-ben és Samben, fiatalabb fivérében lel megértő barátra. A regény szívbemarkolóan mutatja be egy jóléthez szokott, barátságos, meghitt légkörben nevelkedett ifjú hölgy küzdelmét megváltozott körülményei közepette, miközben számos hódolója akad, s a gazdag Lord Osborne feleségül kéri. Találkozik a szegény, de művelt és becsületes lelkésszel, John Howarddal is, aki iránt az első pillanattól gyengéd vonzalmat érez. Vajon Emma végül a szívére hallgat, vagy a kényelmes, előkelő életet választja inkább?

Szerintem: 

Austen befejezetlen regénye, amit egy másik szerző befejezett. A végeredmény:

Tovább

Riordan: Félvérek és mágusok

Percy Jackson és Kane Krónikák crossover

felverek_es_magusok.jpgFülszöveg: 

Szikrázik ​a levegő, pusztulnak a szörnyek, amikor a görög félistenek összefognak az egyiptomi mágusokkal, hogy megmentsék New Yorkot.

Bűbáj, bestiák, balhé. Egyikből sincs hiány, amikor Percy Jackson és Annabeth Chase megismeri Carter és Sadie Kane-t. Miután fura lények tűnnek fel a legváratlanabb helyeken, a félistenek összefognak a mágusokkal, hogy közös erővel leszámoljanak velük. Hőseink mennyei bronzzal és izzó hieroglifákkal vonulnak harcba, végül rájönnek, hogy sok közös vonásuk van, és együtt jóval erősebbek, mint gondolták volna.

De vajon elég erősek ahhoz, hogy leszámoljanak az ősi ellenséggel, aki gonosz cél érdekében vegyíti a görög és az egyiptomi varázsigéket?

Szerintem: 

Nem egy szokványos Riordan-történet, de így is teljesen jól működik. Igaz, némi előismeret

Tovább

Snyder: Dark Nights: Metal

Sötét világok

Fülszöveg: sotet_vilagok.jpg

Saját ​univerzumunkon túl ott húzódik a Multiverzum… és alatta a rémálmok birodalma, ahol minden félelem, amelyet a Földünkön valaha is éreztek, valósággá válik. Egy ősöreg, gonosz erő, amely ugyanakkor keletkezett, mint maga az idő, le akarja rántani bolygónkat a sötétségbe, ahol a véget nem érő iszonyat az úr.

Amikor a valóságok közötti átjáró megnyílik, soha nem látott, elképzelhetetlen rémálmok özönlenek világunkba. Sötét Lovagoknak hívják magukat, mindegyikük Batman egy-egy torz, elfajzott változata egy olyan univerzumból, ahol a gothami igazságtevő egyik legrosszabb félelme vált valóra.

Mivel az invázió már folyamatban van, Batman pedig a Sötét Multiverzumban rekedt, az Igazság Ligájának, lehetetlen küldetést vállalva, meg kell találnia azokat a titokzatos fémeket, amelyek képesek visszaverni a Sötét Lovagokat és mesterüket, a rettenetes Barbatost. Nem vallhatnak kudarcot, pedig lehet, hogy máris elkéstek. Lehet, hogy így ér véget a világ.

Szerintem: 

Hát, megvoltak a hullámvölgyeim és hegyeim ezzel a képregénnyel. Szerencsére, éppen az eleje és a vége tetszett jobban, így jó hangulatban fejezhettem be.

A történet egy

Tovább
süti beállítások módosítása